Si volem optimitzar l’ús de la nostra càmera de mòbil, convertida per molts en la càmera de fotos compacta per excel·lència, podem tenir en compte quatre conceptes bàsics

  1. La llum: tant si volem fer una fotografia interior com si volem fer-la  exterior hem de tenir cura de la llum de l’espai. Vigilar amb les ombres i els contrallums  no desitjats. Aprofitar la llum natural, utilitzar el flash només en els moments necessaris disparant la foto el més aprop possible a l’objecte sense que es cremi la imatge (quedi blanca).  Recorda que cada mòbil té un apartat d’ajustaments  que et permet modificar el  mode d’escena, el mode de disparament i el valor de l’exposició entre d’altres.  Intenta conèixer les facilitats que et proporciona el teu dispositiu per treure més rendiment a la càmera.  D’altra banda, són molts els que decideixen editar la fotografia amb filtres i apps. Els filtres permeten jugar amb els colors i la llum, però si la foto ha d’estar molt retocada és probable que el resultat final no sigui de la qualitat que es buscava. Pren més d’una imatge del que vols fotografiar i tindràs més opcions per publicar.
  2. Composició (tenir clar què volem que surti) Ja es va parlar en aquest blog de la importància de tenir clara la composició a l’hora de fer una fotografia. Fes-hi una ullada de nou.  Veure aquí
  3. Evitar fer zooms i a apropar-nos al objecte- subjecte.  Les càmeres de mòbil tenen un zoom digital i força limitat. Quan el fas servir sovint s’empitjora la qualitat de la imatge. Una de les solucions és apropar-te tot el que puguis a l’enquadrament que t’interessa i evita fer zooms molt llargs. 
  4. Enfocament. Vigila on poses el punt focal i assegura’t que la foto feta tingui l’enfocament en el punt que has triat. Depenent de la llum i del mòbil, la captura de la imatge es fa instants desprès de marcar l’enfocament a la pantalla. Durant aquests moment és possible que el teu pols hagi mogut la captura i possiblement el punt focal. Si hi ha poca llum o les imatges et surten mogudes, intenta buscar sempre un punt de recolzament fixe que et permeti subjectar el mòbil mentre fas la foto, i després assegura’t del resultat.

Són quatre conceptes bàsics que normalment no posem en pràctica i algunes de les imatges dels nostres viatges, excursions, família… poden millorar per guardar un bon record.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?