Una vegada han passat els greus efectes per la pandèmia de la COVID-19, poc a poc anem tornant a la nova realitat on, ara més que mai, les relacions humanes són les primordials promotores de la comunicació efectiva en l’àmbit laboral. És per això que, des de La Factoria, us volem recomanar “5 factors clau per una comunicació efectiva en l’àmbit laboral”.

  1. Col·laboració: La col·laboració és essencial per tal d’assolir l’èxit empresarial. Ser capaç de col·laborar comporta molts beneficis pels treballadors així com la pròpia satisfacció i una excel·lent qualitat del servei o producte. L’art de col·laborar és una complexa xarxa d’habilitats que comporta des de saber respectar les opinions dels altres fins a generar confiança considerant les màximes perspectives possibles. 
  2. Parlar en públic: La comunicació comença gràcies a tu. És molt important prendre responsabilitat i ser capaç de transmetre de manera clara i concisa les teves idees: pensa abans de parlar. Quan parlem de cares a un públic, sigui menor o major, és essencial estar preparat per respondre possibles preguntes i il·lustrar al públic a través d’històries personals. És incert saber com la gent reaccionarà però és possible estar preparat per sorprendre al teu públic.
  3. Saber escoltar: La solem passar per alt, però la comunicació efectiva és possible gràcies a l’habilitat de saber escoltar als altres. D’aquesta manera, desenvolupant habilitats auditives un pot ser partidari d’ajudar a crear un ambient laboral on tothom s’hi senti còmode i construir una profunda relació entre interlocutors. Com més s’escolta més respostes s’obtenen, aconseguint d’aquesta manera un espai on cadascú se senti lliure d’expressar les seves idees. 
  4. Comunicació no verbal: Mai més ben dit, a vegades una imatge val més que mil paraules, ja que moltes vegades ens trobem davant una situació on les expressions facials i els gestos comuniquen l’actitud i l’interès de les persones millor que simples paraules. Desenvolupar l’habilitat d’entendre els altres mitjançant la comunicació no verbal t’ajudarà no només a expressar el que penses però també el que sents. 
  5. Comunicació digital: Avui dia no hem de menysprear la comunicació digital ja que en un context empresarial és fonamental donar-li la mateixa importància que a la comunicació escrita convencional. És important assegurar-se, les vegades que sigui necessàries, de la comunicació textual ja que un cop escrita, escrita està. Per tant, cal transmetre valors assegurant un punt de vista adient i adequat a l’audiència. Recorda que la comunicació marca la diferència entre un bon i un excel·lent àmbit laboral. 
Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?