El posicionament en els buscadors és cada vegada més important per a una empresa, producte o servei. I amb la pandèmia pel Coronavirus, el procés de voler aparèixer en els primers llocs de les cerques dels usuaris encara s’ha accelerat més. En aquesta gran pugna de marques i empreses, Google sempre ha tingut un paper vital. I el repte per a les agències de comunicació digital com La Factoria radica en saber-se adaptar als canvis sobre les tècniques SEO (Search Engine Optimization) i SEM (Search Engine Marketing) per aportar valors als clients que tenen l’objectiu del posicionament. Aparèixer entre els primers sempre és el repte desitjat i encara més, a la primera pàgina.

Així és que el SEO i el SEM posicionen la marca per dotar-la d’una major visibilitat a internet, atraient clients potencials i evitant que la competència tingui més avantatge i alhora es perdi en la voràgine que és la xarxa. La diferència entre ambdues és que el SEO és l’estratègia que té com a objectiu que un lloc web aparegui en els primers llocs dels resultats de cerca de manera gratuïta i el SEM fa referència a les campanyes de publicitat que permeten que un lloc web aparegui en els anuncis de les primeres posicions del cercador. Per tant, cadascú s’ha de treballar amb planificació i objectius i, sobretot el SEM, amb un pressupost adaptat al repte que es vol assolir.

“La clau de l’èxit a Google, tant a nivell de SEO i SEM, és oferir la millor resposta a les persones que fan una cerca.”

I ara, novament, més canvis en els algoritmes de Google. Si canvia Internet, canvien els algoritmes i, per tant, les cerques dels usuaris tenen una altra visibilitat. El mòbil té cada vegada més rellevància i els nous canvis s’enfoquen en aquesta direcció: donar més pes a aspectes com l’experiència d’usuari en els smartphones, la rapidesa de temps de càrrega de la pàgina web i l’ús del protocol https.

I quina seria la clau de l’èxit? Doncs oferir la millor resposta a les persones que busquen. I cal pensar: Què es busca sobre el meu producte? Quina és la informació per la qual vull que aparegui la meva empresa, marca o producte? Com a conclusió, és molt important que la pàgina web sigui com una mena de “màquina de respostes” així que cal utilitzar les keywords o paraules clau que utilitzen els clients i les expressions complementàries.

Post publicat per La Factoria

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?