Si te la trobessis pel carrer, no t’hi fixaries; si et diguessin que és un robot no t’ho creuries. Androidol U és un robot hiperrealista que mesura 1’60 metres i pesa el que pesaria una dona d’aquesta alçada. Té l’aparença d’una jove japonesa: cabell fosc, vesteix amb una samarreta blanca i texans, porta les ungles pintades i va maquillada. La seva funció és demostrar que un robot sí que és capaç de comunicar-se perfectament amb un humà i ser capaç de mantenir una conversa. Pot respondre individualment a les persones que es comuniquen amb ella i fins i tot pot mostrar emocions: el dia de la seva presentació es mostrava emocionada i vergonyosa.

A diferència dels altres robots hiperrealistes creats fins al moment, Androidol U té la qualitat de millorar les seves capacitats i el seu vocabulari segons la seva interacció amb els humans, ja que cada setmana acumulen dades. Es diu que un dels seus principals objectius és ajudar a la comunicació entre humans. Actualment, al Japó, aquests robots ja apareixen en obres de teatre i pel·lícules però tenen l’esperança, o millor dit, l’objectiu, que en un futur aquests robots ocupin càrrecs públics, treballin en centres comercials i fins i tot arribin a ser professors.

En aquesta nova era tecnològica, els nous invents tecnològics ens han ajudat a millorar les nostres tasques diàries i a comunicar-nos. Però això només ha estat un inici, ja que en uns anys, no ens imaginem pas quin nou invent apareixerà a les nostres vides.

Encara no es coneix la data d’inici del programa però el que si se sap és que de moment es descarta la comercialització del Androidol U. Els primers estudis revelen que acabarem tots enamorats dels robots, siguin ja professors, assistents o cuiners. Estan entre nosaltres, i cada vegada més, són més presents.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?