Vam convidar al FACTS el MH Artur Mas per posar en valor la política i acostar-nos al moment actual que viu la política catalana. Va ser una gran oportunitat gràcies a un diàleg constructiu i enriquidor, de gairebé dues hores. En la distància curta, Mas va demostrar la seva categoria i, tot i la seva situació actual va evidenciar que “està en forma”: idees, visió, pensament i convicció, en el marc de l’Hotel Nord1901 de Girona,

Lluny dels titulars fàcils i les proclames al vent, Mas va basar el seu discurs en base a la realitat i les dificultats en què es troba Catalunya després de l’1 d’Octubre. El país avança però “tocat” en la seva ideologia i la política, és clar, se’n resent: el més fàcil és opiniar, criticar, parlar-ne… sense haver patit les conseqüències de la repressió com ell per estar a primera fila. I en relació a l’esperada sentència del Tribunal Suprem, l’expresident va deixar molt clar que “si hi ha una sentència condemnatòria, sigui dura o no tan dura, per delictes que no van existir, la reacció ciutadana ha de ser absolutament pacífica, però contundent, perquè és un missatge que hem de fer arribar”.

Són moments difícils per a una Catalunya que arriba a la segona dècada del segle XXI dividida, amb pedaços momentanis, i el dilema de què passarà a la propera dècada. I amb un missatge molt clar sobre Catalunya: “És necessari que hi hagi més legitimitat per aconseguir la independència.”

 

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?