Li devem moltes coses a Internet. Algunes de més bones i d’altres de més dolentes. Però una cosa que no podem negar és que ha retallat les distàncies físiques entre països. I un clar exemple d’això és l’adopció europea (i sobretot espanyola) de la tradició americana del Black Friday (El divendres negre).

Per al públic nord-americà, simbolitza el tret de sortida a les compres de nadal just l’endemà del sopar d’acció de gràcies. Aquesta festivitat ofereix l’oportunitat de trobar autèntiques gangues a les botigues. On els descomptes poden arribar al 70%. El boom mediàtic que produeix aquest dia és qüestionat en diversos estudis; degut a les diferencies de productes i beneficis que recullen les grans cadenes i les pimes.

On també te una gran repercussió aquet divendres, és a la xarxa. On les marques, sobretot de productes tecnològics i de videojocs, han vist que poden expandir aquest moviment a d’altres països. I aquí és on entra en joc Espanya, ja que tímidament però sense parar de créixer any rere any. Comença a ser normal celebrar aquest divendres.

No és una tradició nostrada, però hem de reconèixer que som experts en acollir a casa nostre les festivitats dels països anglosaxons (Només cal recordar noms com ara: Halloween o El Pare Noel. Per acceptar que portem anys adaptant-nos al que ens arriba de l’altra banda de l’oceà per cine, tele i ara internet).

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?