Després que aquesta setmana l’empresa de Cupertino hagi fet públic l’últim informe financer, podem dir que ha començat el declivi de l’iPod. Aquesta xifra negativa contrasta amb els espectaculars resultats positius que acumula la companyia de Califòrnia.

L’iPod va ser presentat al món al 2001. I encara avui és considerat com una icona tecnològica; ja que va abonar i preparar el terreny per l’èxit actual del producte estrella d’Apple: l’iPhone. Sempre lligat a la botiga virtual d’iTunes, va suposar un nou buf d’aire fresc per l’industria musical. Que d’aquesta manera començava a superar l’etapa de les descarregues il•legals per evolucionar a la compra digital de continguts musicals. Actualment les vendes d’aquest reproductor han caigut un 52% (deixant uns ingressos de 973 milions de dòlars). Però això no representa un problema, ja que tots els anteriors propietaris d’iPods ara són compradors potencials d’iPhones o iPads.

“La popularitat de l’iPod s’ha mantingut gràcies a factors que van més enllà del preu del producte. L’iPod Touch, per exemple, està considerat com un dispositiu de característiques similars a l’iPhone; però sense connectivitat telefònica. D’aquesta manera s’aconsegueix atreure al públic jove. Que per edat encara no pot tenir accés a un iPhone però que d’aquesta manera ja s’està enganxant i fidelitzant a la marca de la poma” Tal i com explica Ian Fogg, expert en smartphones de l’empresa IHS. Malgrat ha passat a ser considerat un hobby en segon pla dins l’empresa, el mateix Fogg comenta que mentre Apple no tingui pèrdues realment importants amb l’iPod; no deixaran de produir-lo. Però tampoc rebran futures actualitzacions. I a tot això cal sumar-hi el rumor creixent de l’iWatch (un possible rellotge intel•ligent per finals d’aquest any) que definitivament podria marcar el final de l’era iPod.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?