El concepte de neuromàrqueting clau per aquest 2016

74
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No hi ha dubte que les emocions tenen un gran impacte i juguen un paper destacat en la relació marca-consumidor i, aquest fet, determina allò transcendental que fa que una empresa pugui perdre o guanyar que són les decisions de compra.

A La Factoria ens esforcem per generar sentiments positius i crear relacions duradores amb els seus clients objectius. Amb tot, cal recordar que els éssers humans som més sensibles a les experiències negatives que a les positives.

En aquest context, el neuromarketing es postula com el vehicle principal per arribar fins a la resposta podríem dir més encertada. D’alguna manera, interessa, ara més que mai, conèixer com la part emocional del nostre cervell impacta a l’hora de comprar qualsevol producte, el simple fet de mirar un vídeo o un anunci a través de la plataforma Youtube.

Per tant, el resultat serà clau per definir les tàctiques de màrqueting i comunicació que millor s’ajustin a ell per engrandir aquella marca i veure com respon el consumidor a aquell determinat producte.

Finalment us deixem amb un vídeo sobre aquesta sinergia entre aquestes dues disciplines com són el màrqueting i la neurociència. Enllaç: Neuromarketing

El concepte de neuromàrqueting clau per aquest 2016

Subscriu-te a la Newsletter

Subscriu-te a la nostra llista de correu per rebre novetats i recursos gratuïts

Comparteix aquest post amb els teus amics

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *