La xarxa social de fotografia s’està convertint en una plataforma molt potent per guanyar i fidelitzar els clients de les empreses. Però com tot en aquesta vida, l’èxit no cau del cel i cal treballar-ho per crear un perfil competent.

Instagram ofereix proximitat amb els consumidors (enllaç a La Vanguardia). Són nombroses les marques que utilitzen un estil de vida per definir amb imatges estàtiques i vídeos el que representen.  Aquesta estratègia és molt utilitzada per Starbucks Coffee (que conta amb 1.780.000 followers). Tant mateix, el factor més important per aquest tipus de publicitat és la qualitat; no valen imatges pixelades, mal enquadrades, desenfocades o que tinguin un abús dels filtres. Aquí és on recau una contradicció força gran, ja que aquesta xarxa social està enfocada al retoc de la imatge amb l’ús de filtres de color. I s’ha demostrat que les marques amb més èxit dins aquesta aplicació els utilitzen ben poques vegades.

A partir d’aquí cal ser atent i contestar comentaris a temps, seguir a nous usuaris i ser recíprocs amb els que ens han seguit a nosaltres primer. No saturar el consumidor amb infinitat d’imatges a cada hora i respectar una franja horària on podem ser més eficients i captar més atenció. Com és el cas dels vídeos al capvespre, ja que durant la jornada laboral la gent evita els continguts que incorporin so.

Ja només ens queda incorporar hashtags # (les etiquetes) a les nostres publicacions per fer-les més virals. I amb les que com empresa, podem treure-hi molt de suc per acostar-nos al consumidor. Com diu l’experta de màrqueting i xarxes socials Jenn Herman “Instagram pot treballar per tu i dirigir tràfic al teu portal. Però cal donar-li importància ja que si la tractes com una prioritat baixa generarà poca interacció”.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?