Primera implicació de La Factoria amb el Club de Màrqueting Girona. Resultat: l’aposta per Carles Xuriguera, una de les noves ànimes de la “nova” DO Empordà. Aire fresc i la il·lusió de fer un salt endavant en aquest món des del seu celler Mas Patiràs, a Fonteta. En Xuri té un repte i n’és conscient més enllà dels seus dots com a humorista: que la DO Empordà tingui un pla comunicatiu, un estratègia de marca i una visió de màrqueting sobre com posicionar-se al mercat, sobretot, a Barcelona. Un moment molt oportú per fer aquest dinar-col·loqui.

Criteri, sentit, seny i rauxa, ordre i aventura. I en aquesta fase de canvi de paradigma i en un sector cada vegada més global, la DO Empodà s’ha de reinterpretar de manera integral. És parlar d’origen en visió interna i originalitat en visió externa. Però transformar-se no és fàcil i té un preu, un desgast. “Si no entens la revolució del moment… has de plegar!”, exposa en Xuri amb contundència.

Així és que es van deixar unes idees i uns claims durant el dinar per recordar i posar en valor la DO Empordà i la indentitat del territori, els cellers i el més important, el vi. Alquímia Empordanesa, Vins de Tramuntana, Estil de Vida, Sent l’Empordà, Emociona’t amb l’Empordà…