Instagram, l’ambiciosa xarxa social que compta amb més de 1.000 millons d’usuaris a tot el món, vol seguir augmentant aquestes xifres incorporant noves funcionalitats a la plataforma. Una de les últimes novetats de la popular aplicació de fotos és “Reels”, que neix per competir amb TikTok.

Aquesta nova funcionalitat d’Instagram permet la creació de videos des de la pròpia aplicació. La idea és generar vídeos de 15 segons per tal que els usuaris els puguin compartir a les seves històries. A part de música, els clips es poden editar afegint fragments d’àudios, filtres i efectes. 

La pregunta és: tindrà èxit Reels? Tenint en compte l’èxit que la plataforma va tenir quan va incorporar Instagram Stories (idea que va treure d’Snapchat), no hi ha dubte que Instagram Reels anirà guanyant protagonisme fins a convertir-se en un dels funcionaments estrella de l’aplicació.

El novembre del 2019 la nova funcionalitat Reels només estava disponible pels usuaris de l’aplicació al Brasil, un país conegut per la seva cultura músical i on Instagram Reels podria arribar al èxit ràpidament ja que TikTok no hi opera. Avui dia, després de la bona rebuda al Brasil, Instagram Reels ja ha arribat a l’Índia, França, Alemanya, Espanya, els Estats Units, Japó, Mèxic i uns 50 països més. 

Però, per què ara? El que ha motivat a la comunitat d’Instagram a crear aquesta nova funcionalitat ha estat, en part, l’amenaça de Trump de bloquejar TikTok als Estats Units, les preocupacions sobre el possible accés del govern xinès a les dades de TikTok i al control de continguts de la plataforma, i el bloqueig de TikTok a l´Ìndia a principis d’aquest estiu. 

Post publicat per Helena Busquet

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?