La Realitat Virtual (RV) no és una expressió que acaba de sortir de la revolució digital ni acaba de sortir del mercat, ni en fi és considerada cap novetat. De fet, ja fa uns quants anys que en sentim parlar d’aquesta expressió que hauria de revolucionar el món i els nostres dies, no només a nivell personal sinó també en l’àmbit purament professional i per a sectors de la informàtica, el camp de les empreses tecnològiques, agències de publicitat i comunicació, l’educació, entre d’altres sectors i serveis.

Aquest concepte no ha estat fins als darrers dos anys que d’alguna manera ha començat a apropar-se fermament al consumidor final i els experts del sector tecnològic apunten que aquest 2016 serà l’any en què els aparells de RV es consolidin en el mercat.

L’objectiu principal de la RV és produir un ambient diferenciat de la realitat física (Tim Berners Lee).

Ara bé, ens hauríem de fer una sèrie de preguntes. Des de La Factoria ens qüestionem el següent: arribarà l’evolució definitiva en els pròxims mesos o serà una predicció que, si més no necessitarà el seu temps com passa amb els rellotges intel·ligents o en menor mesura en les Google Glass? Podríem contemplar la possibilitat que la RV no acabés de consolidar-se en el mercat? Què hauria de venir després? En quina direcció hem de conscienciar als nous nadius digitals?

En l’actualitat, el que sí és cert és que la realitat virtual també s’ha convertit en una nova forma d’art per explotar. Un concepte en evolució i una facultat especial de la ment humana per ser classificada al costat de la ciència.

Més informació sobre realitat augmentada; CES 2016 Las Vegas aquí.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?