Freqüentment apareixen per internet fotografies dels interiors de diferents oficines americanes. Demostrant que les seus d’empreses com Google o Facebook no són ni territoris foscos, ni plens de treballadors automatitzats i preparats per programar i millorar les aplicacions. Sinó que molt al contrari del que podem pensar les oficines d’aquest sector són un verdader camp de joc per als seus treballadors (enllaç a la notícia).

El concepte segueix una línia molt simple però altament efectiva: cuida al treballador, deixa que treballi en una zona física de confort i aquest et donarà el millor de si mateix. Un clar exemple d’aquesta pràctica n’és Google Maps. L’idea d’aquest servei va sorgir quan uns quants programadors del conegut cercador estaven fent una partida de ping-pong en hores laborals.

En mig d’un ambient distés i relaxant les converses flueixen millor, és més fàcil compartir idees, conceptes. I el que acaba sent un comentari inofensiu entre companys, esdevé la punta de quelcom amb un potencial enorme. Fruit de sinèrgies sumades gràcies a un entorn favorable.

Per això, cada cop més empreses tecnològiques aposten per crear espais on els seus treballadors comparteixin moments més enllà d’un simple cafè al costat d’una màquina. La creativitat es converteix en una aliada més durant la jornada laborable.
Substituir el parquet o les rajoles per gespa artificial, ajuntar tots els treballadors en una única gran taula per no crear ordres jeràrquics o folrar el sostre amb imatges d’un cel clar amb alguns núvols tímids, poden ser mètodes altament creatius.

Al cap i a la fi tots aquest recursos acaben sent actes de motivació per als equips. Estímuls per empatitzar amb el client. Maneres per pensar d’una manera diferent.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?