Cada cop més en el nostre dia a dia la presència de continguts audiovisuals pren més protagonisme. No em refereixo només a l’oferta televisiva, sinó també a la publicitat, els videoclips, els vídeos tutorials,  els corporatius i en definitiva tots els continguts audiovisuals que es comparteixen a la xarxa i en aplicacions mòbils. De fet, reflexionant sobre l’any passat he arribat  a una conclusió: no ha passat dia sense que hagi vist un vídeo.

Les tendències audiovisuals també canvien amb el temps. Avui en dia, si més no en publicitat i en videoclips,  sembla que les foses llargues i la superposició d’imatges, tornen amb el joc de les transparències i els canvis de llum. 

El timelapse i l’slowmotion també prenen força. Per entendre’ns la primera seria com la càmera ràpida de tot un dia i amb el que sovint es busca l’efecte miniatura de les ciutats; i la segona fa referència a la gravació d’imatges captant tot detall en el moviment i que es mostra com a càmera lenta que recorda una estètica cinematogràfica.

TOKYO 2013 4K time lapse from darwinfish105 on Vimeo.

unconditional rebel – siska from Guillaume Panariello on Vimeo.

I per acabar, una altra tendència d’aquests últims anys, és la visió subjectiva o els vídeos que simulen la perspectiva en primera persona.

Recursos que en el món audiovisual sempre han estat presents, però darrerament han renascut.  Són molts els usuaris que amb les càmeres d’aventura que es poden trobar actualment en el mercat,  fan vídeos subjectius, timelapses i slowmotions i aquests recursos s’han convertit de nou en tendència.

 

 

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?