black friday
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Una nova edició del Black Friday té cita avui divendres. Una jornada en la que molts comerços de Catalunya i d’arreu del món celebren l’anomenat “Divendres Negre”. El Black Friday és una tradició nord-americana que consisteix en una baixada de preus i descomptes als principals comerços l’endemà del Dia d’Acció de Gràcies –últim dijous del mes de novembre- coincidint amb la inauguració de les compres de Nadal. Va ser cap a la dècada dels anys 70 quan va aparèixer aquesta celebració i en l’actualitat és un dia considerat com a festiu. I aquest “boom” comercial Made in USA ja és global.

Després d’aquest dia que molts usuaris tenen marcat al calendari també se celebra el Cibermonday, el proper dilluns amb descomptes importants a través d’Internet.

A Europa, cada vegada més s’està estenent aquest fenomen. De fet, al sud d’Europa és la quarta edició. Els comerços aposten per ofertes i descomptes especials i, fins i tot, alguns botiguers ho allargaran durant tot el cap de setmana per fomentar aquesta febre de consum, la compra de serveis i béns en una època de crisi per avançar positivament i veure amb bons ulls la nova campanya nadalenca, que queda inaugurada avui mateix.

Els descomptes oscil·len des d’uns pocs euros de diferència fins a grans rebaixes que arriben en alguns casos fins al 70% de descompte sobre el seu valor inicial. En aquest sentit, cap sector queda lliure d’ofertes, tant en botigues físiques com online. En aquest cas, la compra online es preveu demolidora a través del comerç electrònic, ja que els compradors comencen a ser més actius. En definitiva, l’última paraula la tindrà el consumidor.

L’EXPLOSIÓ DEL BLACK FRIDAY

Subscriu-te a la Newsletter

Subscriu-te a la nostra llista de correu per rebre novetats i recursos gratuïts

Comparteix aquest post amb els teus amics

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *