Una nova edició del Black Friday té cita avui divendres. Una jornada en la que molts comerços de Catalunya i d’arreu del món celebren l’anomenat “Divendres Negre”. El Black Friday és una tradició nord-americana que consisteix en una baixada de preus i descomptes als principals comerços l’endemà del Dia d’Acció de Gràcies –últim dijous del mes de novembre- coincidint amb la inauguració de les compres de Nadal. Va ser cap a la dècada dels anys 70 quan va aparèixer aquesta celebració i en l’actualitat és un dia considerat com a festiu. I aquest “boom” comercial Made in USA ja és global.

Després d’aquest dia que molts usuaris tenen marcat al calendari també se celebra el Cibermonday, el proper dilluns amb descomptes importants a través d’Internet.

A Europa, cada vegada més s’està estenent aquest fenomen. De fet, al sud d’Europa és la quarta edició. Els comerços aposten per ofertes i descomptes especials i, fins i tot, alguns botiguers ho allargaran durant tot el cap de setmana per fomentar aquesta febre de consum, la compra de serveis i béns en una època de crisi per avançar positivament i veure amb bons ulls la nova campanya nadalenca, que queda inaugurada avui mateix.

Els descomptes oscil·len des d’uns pocs euros de diferència fins a grans rebaixes que arriben en alguns casos fins al 70% de descompte sobre el seu valor inicial. En aquest sentit, cap sector queda lliure d’ofertes, tant en botigues físiques com online. En aquest cas, la compra online es preveu demolidora a través del comerç electrònic, ja que els compradors comencen a ser més actius. En definitiva, l’última paraula la tindrà el consumidor.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?