El denominat IoT, Internet of Things, sembla a simple vista un escenari bastant futurista, però està més a prop del que pot arribar a semblar. L’internet de les coses és un concepte que es refereix a la interconnexió digital d’objectes quotidians amb Internet i que tindrà nombroses aplicacions que canviaran per complet la vida de les persones i el nostre dia a dia, no només a la feina laboral sinó a la pròpia llar. A més, canviarà la forma d’interactuar amb tots els aparells que tinguem al davant i, al mateix temps és una revolució interessant però que planteja, si més no, tantes oportunitats com dubtes. Això sí, la vida serà més còmoda quan la IoT s’implanti per complet.

El nostre voltant estarà plenament envoltat de sensors i avisarà d’avaries o de falta de subministrament d’una manera automatitzada. En aquest cas, farà que les decisions es prenguin més ràpidament i que hi hagi menys errors i, per tant, augmentarà enormement la productivitat.

Internet de les coses farà possible el desenvolupament de les smart cities a través de milions de sensors que produeixen dades de manera constant. L’objectiu serà optimitzar tota mena de processos. Però, quins seran els sectors on es generarà més negoci? A priori serà el món de la construcció, l’automoció i el de les smart cities.

L’era digital és una passada i realment ens apassiona. En paraules de l’enginyer Brendan O’Brien ho comenta de la següent forma. “If you think that the internet has changed your life, think again. The IoT is about to change it all over again!”. En síntesi, si pensa que l’Internet ha canviat la seva vida, s’equivoca. La IoT està a punt de canviar-ho tot de nou.

Us deixem amb un vídeo sobre l’Internet de les coses.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?