Vam assistir a Figueres a la ponència de David García sobre fotografia i xarxes socials en el marc de la creació d’una identitat digital.
Batejat com a Màrqueting de Continguts, és una eina útil per vincular la marca i la comunitat. Té per objectiu mantenir i fer créixer el target existent però també convertir el públic potencial en client.
Cal oferir contingut diferent, que emocioni i identifiqui. Per satisfer aquestes premisses una directriu coherent que ens posicioni com a referents és imprescindible.
Som a l’era 2.0 i la fotografia es el contingut visual més publicat al món digital, on impera la mítica frase “Val més un imatge que mil paraules”. Per tant, el nostre pla s’ha de basar en imatges en contraposició de textos densos.
L’estratègia s’articula sota 4 passos bàsics:
- 1.- CREAR
Sempre hem d’aprofitar la llum natural. És interessant tenir en compte l’exposició (quantitat de llum que rep la càmera) i la composició (selecció dels elements i la seva disposició dins la instantània).
Un bon consell per apropar el negoci al client és incloure-hi persones o animals. Així mateix, ens hem d’ajudar de l’entorn i estacionalitat. Per exemple, utilitzar com a escenari l’establiment per tal que es percebi la qualitat del producte o bé, fer les fotografies del producte a la neu si és hivern o a la platja si és estiu.
- 2.- EDITAR
Amb l’objectiu de millorar la foto, modifiquem la nitidesa, exposició, saturació, ombres, calidesa… Ho fem mitjançant aplicacions i programes externs. “Snapseed” o “Photoshop” són una bona recomanació.
- 3.- DISSENYAR
Amb programes com ara “Canva” podem afegir valor mitjançant logotips, marques d’aigua o bé fent un collage.
- 4.- COMPARTIR
El contingut ha de generar engagement. Per fer-ho, és vital que sigui de qualitat. Ha de d’establir compromís entre la marca i la seva comunitat.
Però, oferir regularment publicacions creatives que captin l’atenció no és suficient. És important el fer un treball de camp previ per conèixer els hashtags més rellevants en el sector particular on es treballa; fer servir mencions i sempre afegir la ubicació geogràfica del negoci .
Per últim, un cop aconseguim les interaccions és vital que observem com es comporta la nostra comunitat i hi interactuem. Cal cuidar i actualitzar les xarxes socials on es te presencia. Així generarem confiança i credibilitat.