La situació excepcional a la qual ens ha portat l’arribada de la Covid-19 ha suposat un canvi de prioritats i ha donat lloc a consumidors més exigents que aprenen cada dia més ràpid i busquen marques amb significat, que siguin útils y que transcendeixin en aspectes menys superficials, per centrar-se en fer fer-los la vida més fàcil i senzilla.

La necessitat d’informació constant provocada per la situació de la pandèmia també accentuarà les expectatives dels consumidors respecte a la transparència dels processos. Donada aquesta nova realitat, els equips de màrqueting de totes les empreses han d’estar preparats per respondre a aquestes noves necessitats de manera àgil.

Com preparar la nostra empresa per afrontar la sortida de la crisi amb possibles escenaris i una estratègia de màrqueting clara i eficaç?

  • Preocupar-nos pels que tenim més a prop: Abans de pensar en vendre cal oferir el nostre suport per ordre a treballadors, clients, col·laboradors i comunitat del nostre sector.
  • Adaptar la nostra proposta de valor al terreny digital. De quina manera podem oferir els nostres productes/serveis a través d’internet? Podem oferir serveis 100% digitals? Podem valorar opcions d’enviament o repartiment a domicili?
  • Definir l’escenari en el que es troba/torbarà la nostra empresa post-coronavirus i crear estratègies a partir de la situació que ha generat la pandèmia.
  • Passar de l’atenció al client a cuidar el client. Passar de solucionar els problemes quan ens contacta el client a estar al seu costat dia a dia, oferint suport i preocupant-nos pel seu benestar.

Els  negocis que encara no hagin desenvolupat el canal online hauran de considerar-ho aviat, ja que va en augment: la forma de compra “click & collect” s’està imposant com una alternativa de consum més. El futur proper serà omnicanal i ja no serà per una qüestió d’oferta sinó de demanda.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?