Els documentals de fútbol són la nova moda dins el món del cinema i la televisió. El clar exemple de la nova tendència ha estat protagonitzat per el vigent campió de la Premier League, el Manchester City.

El club anglès entrenat per Pep Guardiola s’ha imposat a la resta d’equips per aconseguir l’ansiat títol de lliga després de dues temporades. Aquesta fita ha estat seguida al detall gràcies a l’empresa Amazon Prime Video, que ha realitzat durant el transcurs de la temporada un documental on es mostra els secrets més íntims de la vida diària dels jugadors i “staff” del Manchester City titulat “All or Nothing”. L’empresa ja ha filtrat un tràiler on mostren les tècniques de treball d’un entrenador d’èlit com Pep Guardiola deixant al descobert els seus mètodes de treball i les claus per a l’èxit. A més, també es mostren les entranyes del vestuari i la convivència dels jugadors en els bons i mals moments al llarg del transcurs de la temporada fins a la consecució del títol. Però aquesta nova moda no ha estat la primera ja que la plataforma Netflix ja va llançar diversos documentals amb anterioritat com el llargmetratge “Trainer! on es segueix la trajectòria de tres joves entrenadors alemanys de fútbol professional al llarg d’una temporada.

Aquesta tendència continua en auge perquè “All or Nothing” no és l’únic documental que es llançarà en un futur perquè plataformes com HBO llancarà una sèrie documental “Destino Russia 2018” que ha acompanyat a estrelles del fútbol durant el passat Mundial. Prime Videos també s’ha sumat a aquesta moda i ha col·laborat amb La Liga per a gravar “Six Dreams” un documental que narra la història de diversos futbolistes i personatges del món del fútbol com Quique Cárcel, director esportiu del Girona FC.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?