Vídeo del Ticketday a la seu de Moritz Barcelona from factory on Vimeo.

La visió de l’economista David Rodríguez Borràs sobre el TicketDay a la seu de Moritz Barcelona. Gràcies David!

Gairebé un any després del primer Ticketday, els barcelonins hem tingut ocasió de poder gaudir-ne d’un sense haver-nos de desplaçar. El dia 22 vam tenir ocasió d’assistir a un Tickeday especial que es va celebrar a la Moritz de la Ronda de Sant Antoni. El marc no podia ser més escaient: una vella fàbrica de cervesa, reconvertida en espai gastronòmic i de promoció d’un producte recuperat a cop de 2.0.

En aquesta jornada particular, tant pel lloc com per horari (un dijous al vespre), vam tenir ocasió d’escoltar a tres ponents en aparença diferents, però que a la pràctica presentaven força similituds: Anna EscodaJordi Plana i Antoni Flores, en aquest ordre.

La primera intervenció va anar a càrrec d’Anna Escoda, directora general de Cetemmsa, un dels centres tecnològics més importants de Catalunya, amb seu a Mataró. Cetemmsa es pot caracteritzar per un concepte: la hibridació, tant en la seva missió (posar la recerca al servei del producte), com també en la cartera de productes que desenvolupa. D’entre els productes que desenvolupen n’hi ha alguns dels que es mostren especialment orgullosos, com els tèxtils intel·ligents (per exemple, amb propietats lumíniques o amb sensors de monitorització), un sofà calefactable, o les ortopèdies sensoritzades, en la col·laboració amb la Fundació Guttman.

El segon relat va anar a càrrec de Jordi Plana, fundador de Spenta. En Jordi, del Pla de l’Estany, però actualment resident a Barcelona, ens va explicar el procés de canvi en el que s’immergí Spenta.  L’empresa, que nasqué amb el canvi de mil·leni en un petit poble del Pla de l’Estany, ha passat en poc temps de ser una empresa de serveis IT a ser una empresa orientada a productes, un canvi que també ha comportat una mudança de clients i a assumir també una caiguda momentània de la facturació. Aquest canvi, segons Plana, és derivat d’un procés de reset que totes les organitzacions haurien de plantejar-se davant del canvi de paradigma.  Un dels valors diferencials de l’empresa ha estat invertir molt en el capital humà, defugint del concepte de “recursos humans”.

El final de la intervenció de Jordi Plana, explicant l’intent de compra de Beezy per Yammer, va enllaçar amb el  tercer i darrer relat, però no menys important. El protagonista d’aquest va ser l’Antoni Flores, de Loop-cn, una empresa amb una setantena de treballadors dedicada a crear nous models de negoci potencials blue oceans i que està situada actualment al parc Esade Creápolis.  La ponència ens va presentar breument una bateria criteris per poder discriminar idees potencialment interessants d’aquelles que aporten res. Tot un toolbox per intentar evitar errors en els quals massa sovint cauen els emprenedors.

Continuant la tradició, unes canyes de Moritz (en la seva versió estàndard, Epidor o Aigua de Moritz) van servir de cloenda interactiva. Cloenda que alguns van rematar sopant al mateix local. Però això ja és tema d’una altra entrada…

Idees En Moviment

Una experiència més del TicketDay amb la posada en escena a la seu de Moritz Barcelona. Un repte assolit per dinamitzar un acte, que es va hibridar amb una marca de referència com és Moritz, un referent a la xarxa per la seva brillant aposta pel màrqueting digital. Va ser una dosi d’idees i experiències pel relat que van oferir els seus protagonistes: CetemmsaSpenta i Loop-CN.

Per als qui no vau poder venir dijous a la nit, us deixem alguns dels missatges dels protagonistes per sintetitzar la jornada, qie va acabar amb el networking final amb un tast de cervesa a les mans.

Anna Escoda

– “Cetemmsa té com a repte l’excel.lència per ser globals en el mercat dels ‘smarttextiles'”

– “No entenem les nostres interaccions sinó és en un àmbit internacional, generant, captant i aplicant el coneixement”

– “Un dels nostres lemes és que l’equip ens faci millors i ens orientem a valoritzar tot el nostre coneixement”

Jordi Plana

– Proclama com a lema IVA “Idees Valors i Actituds” per fer front al canvi de paradigma

– Recomana els llibres “Rework” i “The Lean Startup” com a font d’inspiració per als empresaris

– La seva experiència amb Yammer a Silicon Valley s’hauria d’explicar a totes les escoles de negocis

Antoni Flores

– Reivindica el “sentit comú” sempre i davant de qualsevol metodologia o idea brillant

– Si no pots explicar el resultat final de manera ràpida a gent “corrent”, torna a començar

– Sigues modest en el resultat final i ràpid (molt ràpid) en el temps d’execució a utilitzar

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?