Ja ha arribat l’hora de començar a agafar consciència ambiental en el terreny de la telefonia mòbil (enllaç a la notícia). El concepte del Phoneblok és simple: l’usuari compra un aparell base (que actua de suport) al qual pot afegir-hi mòduls com el teclat, la bateria o la càmera segons les seves necessitats. El dissenyador holandès Dave Hakkens és l’home que s’amaga darrera aquesta idea. Va pensar que un telèfon desmuntable era la resposta als nostres temps. De manera que si per exemple cal reparar-lo, el mateix propietari de l’aparell pot fer-ho substituint-ne el components afectats.

Des dels seus inicis, els smartphones han esdevingut una unitat impenetrable. És molt difícil o costos entrar en el seu interior. I si mai tenim la mala sort que se’ns espatlla; és més viable desfer-nos de l’aparell malmès i comprar-ne un de nou, que no pas intentar arreglar-lo. No com a les antigues generacions; on retirant la tapa posterior podíem accedir a la bateria per exemple.

A més, amb aquest sistema podem configurar-nos un telèfon al mil·límetre segons les nostres necessitats. Si tenim per costum fer molt d’us de la càmera, podem aprofitar-ne una que m’ofereixi més qualitat. O si per qüestions personals necessitem sacrificar espai d’emmagatzematge intern per utilitzar una bateria més gran, ara podem fer-ho.

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?