Les xarxes socials s’han convertit en una nova experiència pels clients. Ara més que mai i després de l’adaptació que van haver de fer moltes empreses cap al món digital en el 2020, són una peça essencial perquè la gent sàpiga que existeixes. A continuació us expliquem les tendències que faran més ressò a les xarxes socials per al 2021!

1. El ROI

El ROI és una mètrica que serveix per calcular quant ha guanyat l’empresa a través de les seves inversions.

Les empreses han hagut de recuperar les vendes perdudes a causa de la pandèmia i el fet que la gent hagi evolucionat cap a un comportament 100% digital, ha fet que les empreses hagin hagut d’adaptar-se als comportaments dels usuaris i arribar a ells d’una manera directa i telemàtica.

Crear una experiència digital pel consumidor fa que d’una manera indirecta estiguem més a prop d’ells i creem aquella connexió que farà que fem el “match” perfecte.

2. No et quedis callat/da!

L’ús de les xarxes socials ha pujat considerablement i això ha multiplicat les oportunitats per a les marques. La tècnica és ben fàcil, si tenies dubtes de si havies d’estar present o no a les xarxes socials, la resposta és SÍ.

La digitalització continuarà sent una tendència obligada. Serà essencial per a la compra de productes i serveis mitjançant una ecommerce, de la mateixa manera que caldrà portar al món digital tots aquests esdeveniments que abans eren presencials a través d’esdeveniments online, com webinars.

3. Mix! 

Durant el confinament les eines com Stitch de TikTok o Reels d’Instagram amb el contingut que generen els usuaris ha aconseguit un nou nivell de personalització. La popularitat d’aquestes eines, les quals faciliten el seu ús per a qualsevol usuari, han fet puguin barrejar o adaptar contingut d’altres usuaris de forma senzilla i compartir-ho a les seves xarxes per expressar idees, opinions i punts de vista.

Les marques hi han d’estar presents en aquesta tendència i anar un pas més enllà, oferir als seus usuaris el contingut necessari perquè puguin interactuar amb ell.

4. Comunicació adaptada a la Covid

El 2021 no ha sigut un nou inici en el qual s’ha fet un “reset” i s’ha començat de nou, les conseqüències del 2020 han iniciat el nou any amb nosaltres i això ha suposat que hàgim d’adaptar el que diem i com ho diem a les xarxes socials.

El que no podem pretendre és obviar la situació i fer com si res, la comunicació a les xarxes socials s’ha d’adaptar amb el to adequat als esdeveniments que vivim.

5. Parlem?

Els consumidors demanen poder comptar amb marques que siguin properes, transparents i autèntiques, marques que escoltin. Compartir contingut destacat i personalitzat pot construir relacions amb els teus seguidors.

6. Les plataformes gaming i les xarxes socials es fusionen

Els videojocs són una alternativa per entretenir-se i aïllar-se de la realitat que vivim. Això ha suposat que plataformes com Twitch o YouTube hagin augmentat el seu rendiment, un espai on es reuneixen milers de persones cada dia per jugar i establir conversacions, debats i compartir continguts.

Aquesta frontera entre els videojocs i les xarxes socials està desapareixent i les marques busquen noves audiències i plataformes.

7. Tornem als origens

Una de les tendències a les xarxes socials el 2021 serà l’ús dels mitjans de comunicació tradicionals com els butlletins informatius en forma de newsletters personalitzats o podcasts.

8. TikTok seguirà amb els grans

El 2020 TikTok ha experimentat un creixement en l’àmbit mundial, tot i això les grans plataformes com Facebook, Instagram i Twitter seguiran al peu del canó juntament amb TikTok.

9. Marques conscienciades socialment

Les noves generacions busquen trobar marques amb personalitat, que tinguin la capacitat de debatre i opinar sobre el que passa al nostre voltant. Ja no s’hi val mantenir-se al marge, és necessari opinar i dir el que penses.

🗒 Fonts:

📌 M4rketing Ecommerce

📌 Hootsuite

📌 Puro Marketing

Post publicat per La Factoria

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?