Les empreses cada vegada utilitzen més Instagram per promoure la seva comunicació, divulgar els serveis i potenciar les vendes; un fet que té molt sentit si es valora que el 80% dels usuaris segueixen a les empreses a Instagram. Us presentem tres aspectes clau a tenir en compte, a banda com la rellevància del feed, la interacció, el brànding, els hashtags, els concursos i la constància comunicativa. L’estil de les teves imatges, les llegendes dels stories i la freqüència amb la qual publiquis el missatge dirà molt de la teva empresa. El “tot” contribueix a la teva marca en la xarxa social de moda i que té 1,2 milions d’usuaris al món.

Contingut de qualitat

El gran objectiu ha de ser comunicar amb eficiència i posar en valor l’empresa, el servei que s’ofereix o el producte que es vol vendre. El missatge és la pedra filosofal. Per començar, una dada important: Les imatges publicades a Instagram generen un 23% més engagement que a Facebook, però només s’obtindran bons resultats si el contingut és d’alta qualitat. Un exemple que funciona, per exemple, és el back office de l’empresa, ja que per als usuaris genera interès perquè ho desconeix i no és la típica imatge que s’espera o ja coneix.

Per això, és important mostrar que l’empresa es preocupa per la qualitat i per fer les coses de la millor manera possible. Una imatge “rere de les càmeres” també dóna l’oportunitat de fer que la teva empresa sigui més ‘humana’ i posi en valor l’equip de treball.

I si la teva companyia està enfocada al producte, la qualitat de les imatges és vital. Importantíssima.

La frescor dels stories

Les stories d’Instagram és una funció cada vegada més utilitzada. Aquest contingut de vídeo generalment és de menys de 30 segons i desapareix en 24 hores. Això permet als que el contingut de les stories no sigui tan perfecte com el de la portada principal, ja que no és tan visible.

Ja que els stories d’Instagram són més informals, l’engagement tendeix a ser més gran perquè les persones valoren que estan experimentant alguna cosa ‘real’. En els stories, és important la geocalització i els hashtags, així com la classificació dels stories.

Un dels principals factors que pot afectar la qualitat de les teves fotos o vídeos és la il·luminació, així que és millor utilitzar la llum natural sempre que sigui possible.

Anuncis a Instagram

És important saber que, diàriament, hi ha més d’un milió d’empreses que s’anuncien a Instagram, d’aquí l’encant d’aquesta xarxa social i l’encant que ofereix per connectar amb l’audiència.

Si ja tens experiència amb anuncis a Facebook, el procés per configurar anuncis d’Instagram et resultarà molt més fàcil. I abans de publicar els teus anuncis d’Instagram, has de tenir clar el que vols aconseguir com a resultat de la campanya.

Els anuncis dissenyats per generar vendes solen ser més directes, d’aquí la importància del seu missatge, el disseny i la segmentació del públic. És important entendre que es poden aconseguir els següents objectius amb l’ajuda d’anuncis d’Instagram:

  • Consciència de marca
  • Vendes

Els anuncis que generen consciència de marca tendeixen a ser molt diferents dels anuncis que generaran vendes. Les imatges utilitzades en aquests anuncis poden mostrar qualsevol altra cosa en lloc dels productes o serveis que es venen.

Per tant,  és rellevant que Instagram formi part de l’estratègia digital de les empreses, ja que permet comunicar visualment, crear audiències fidels al voltant de la marca i posicionar-se dins del seu sector en un món cada vegada més digitalitzat. 

Post publicat per La Factoria

Open chat
Vols formar part del món digital?
Hola!
En què et podem ajudar?